Yogavormen

Marga’s Yoga geeft verschillende vormen van Yoga. Er zijn veel verschillende soorten Yoga. Yoga is duizenden jaren geleden ontstaan. Door de jaren heen hebben de verschillende  soorten Yoga zich steeds verder ontwikkeld. Hieronder leg ik in het kort uit welke soorten Yoga je kunt volgen bij Marga’s Yoga:

Hatha Yoga brengt lichaam en geest in evenwicht. In- en ontspanning worden met elkaar afgewisseld, waardoor je je na de les voldaan en heerlijk ontspannen voelt. Je wordt leniger en bouwt kracht op. Je wordt je bewuster van je houding, ook in het dagelijks leven. Sommige mensen hebben bij yoga het idee dat het ‘zweverig’ is en een uur ontspannen. Doe een proefles mee en ervaar zelf hoe heerlijk het is om yoga te doen. Yoga is er voor iedereen.

Yin Yoga werkt op de bindweefsels, gewrichten, botten en pezen. En op de meridianen (zoals bij acupressuur) en helpt daardoor onder andere rug,- schouder- knieklachten te verminderen. Het is een rustige vorm van yoga waar je 3 tot 5 minuten in één houding blijft. Het zijn voornamelijk zittende houdingen.  Om goed in de houding te komen wordt er veel gewerkt met props. Dit zijn hulpmiddelen als kussens e.d.

Power Yoga is een dynamische vorm van yoga. De houdingen zijn krachtig en uitdagend.

Easy Yoga

Easy Yoga is bedoeld voor mensen die moeizamer bewegen. Meestal is dit als je ouder wordt, maar het is niet altijd afhankelijk van je leeftijd. Heb je moeite met opstaan, met je evenwicht,  gaat het bewegen wat langzamer en ervaar je pijnklachten bij bewegen? Kies dan deze vorm van Yoga. Als het nodig is, kan een stoel als hulpmiddel dienen. Het is rustige vorm van Hatha Yoga.

Je kunt ook naar deze les als je een keer wat rustiger aan wilt doen bijvoorbeeld als je lichamelijke klachten hebt of minder energie.